Najaarsmeeting 9 en 10 oktober

20 jaar Giulietta Register

EEN JUBILEUM DAT U NIET MAG MISSEN – EEN MEMORABEL WEEKEND VOL WEEMOED EN PLEZIER.

Tijdens dit weekend bezoeken we een aantal Brabantse vestingsteden die deel uitmaken van de Zuiderwaterlinie. Tevens is dit het evenement – met overnachting – waarin kleur zal worden gegeven aan het 20 jarig bestaan van het register. Het wordt een tocht vol vaderlandse geschiedenis die de rijke historie illustreert van de Zuiderwaterlinie ingekleurd met onlosmakelijk erfgoed die in een viertal etappes de route zal kenmerken.

Los van het rijplezier zal er sprake zijn van een ongetwijfeld “bonte” avond waarin het wel en wee van 20 jaar register de revue zal passeren.

Oude koeien – mooie momenten – gedenkwaardige gebeurtenissen – en alles wat daarbij komt.

Het Programma:

Zaterdag 9 oktober

9:30 – 10:30 Verzamelen met koffie en gebak bij Eetcafé De Maaspoort, Maasstraat 20, 5361 GG Grave. Parkeren op de Loswal.

10:30 Vertrek Etappe 1 van Grave naar Heusden

13:00 Lunch bij Eetcafé Havenzicht, Vismarkt 2, Heusden. Parkeren op Burghtplein of de Wijkse Poort.

15:00 Vertrek Etappe 2 van Heusden via Geertruidenberg naar Made.

17:00 Eindpunt Hotel De Korenbeurs, Kerkstraat 13, Made. Parkeren op achterterrein via slagboom.

19:30 Diner in het hotel

Zondag 10 oktober

10:30 – 11:00 Vertrek Etappe 3 van Made naar Willemstad

13:00 Lunch bij Het Wapen van Willemstad, Benedenkade 12, Willemstad. Parkeren buiten de vesting op P-terrein Lantaarndijk of iets verderop bij de haven.

14:30 Vertrek Etappe 4 van Willemstad via Bergen op Zoom naar Hoogerheide.

16:30 Eindpunt Orangerie Mattemburgh, Antwerpseweg 181, Hoogerheide.

Brabantse gezelligheid

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie, de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Een ketting van elf Brabantse vestingsteden en hun directe omgeving. Om vijandelijke troepen uit het Zuiden tegen te houden zette men het land rondom deze vestingsteden vaak onder water. Maar waar ooit soldaten aan de grens stonden vind je nu Brabantse gezelligheid in een nog altijd historisch decor. Tijdens deze najaarsmeeting bezoekt u zeven van de elf vestingsteden.

Route en programma

De start van de najaarsmeeting vindt plaats in Grave van waaruit u naar de vestingstad Heusden rijdt. Een traject van ongeveer 65 km. Daar gebruiken we de lunch midden in het historische centrum van Heusden. Vervolgens toert u door de Loonse- en Drunense Duinen, om na 60 km te stoppen in Geertruidenberg. Midden in deze vestingstad, op de Markt, drinken we een glaasje. Van daaruit is het nog maar een paar kilometer naar ons hotel De Korenbeurs in Made.

Het hotel biedt ons een aparte zaal waar het diner zal plaatsvinden en het wel en wee van 20 jaar register de revue zal passeren tijdens de “bonte” avond, waar we enkele verrassingen voor u in petto hebben.

De volgende dag vertrekken we richting Klundert en Willemstad. In de vestingstad Willemstad, waar de prachtige vestingwallen nog helemaal in tact zijn, staat de lunch voor ons klaar. Na de lunch verlaten we het mooie Willemstad voor de laatste etappe via Steenbergen en Bergen op Zoom naar het eindpunt in de buurt van Bergen op Zoom. Daar staan de drankjes en bitterballen klaar en kunnen we napraten en de prijsuitreiking bijwonen.

De kosten voor deelname aan deze najaarsmeeting zijn  inclusief routeboek, rallyschild, koffie met gebak, lunches, diner en borrels, maar exclusief hotelovernachting, 150,00 euro per persoon. De hotelovernachting, 87,50 euro per kamer, dient iedere equipe zelf bij de hotelreceptie af te rekenen.

Het wordt een geweldig weekend in oktober.