Voorjaarsrit door ’het Groene Hart’ op zondag 14 april

Nu de Giulietta’s uit de stalling worden gehaald en gereed worden gemaakt voor vele kilometers rijplezier, kan uitgekeken worden naar de eerste rit van dit jaar op zondag 14 April. Het Groene Hart is het decor voor de voorjaarsrit met groene weiden, typische dorpen, dijken langs wateren en slingerend asfalt dat zich een weg baant in deze idylle van rust in het Randstedelijk gebied.

Rond 09.30 u starten we met een kop koffie en zoetigheid erbij in het dorp Harmelen, een voormalige ridderhofstad uit 1295, doorsneden door de Leidsche Rijn. In de ochtend vertrekken we richting het noordelijk deel en bereiken we de dijken van de Waver en de Amstel. Op de lunchlocatie van de dag in de buurt van dorpje Benschop in de Lopikerwaard hebben we een lunchbuffet klaar staan en een programma waarin we alles leren over ‘car detailing’ en er ‘gesleuteld’ kan worden aan de voor ons broodnodige Italiaanse taalvaardigheid. Met een volgeladen brein starten we onze klassiekers voor de middagrit die ons door het zuidelijk deel van het Groene hart voert. In dit deel van de rit kringelen we door het polderlandschap en doen we dorpen en oude steden aan gelegen in het stroomgebied van de Lek.

Het eindpunt van de dag is weer in Harmelen waar we onder het genot van een drankje en hapje napraten alvorens we allen rond de klok van 18.30 u huiswaarts keren. Heel graag zien vele bekende en onbekende register leden zich snel aanmelden voor onze voorjaarsrit.

Corwin en Laura

Start- en eindlocatie: Restaurant de Kloosterhoeve, Kloosterweg 2 Harmelen.

Deelname met een klassieke Alfa/Giulietta wordt op prijs gesteld.