Met het kerstfeest in het vooruitzicht, het benoemen van een “mogelijk” Goedheilig man komt al snel in het licht van grensoverschrijdend gedrag – per slot van rekening zijn ook wij in vroege kinderjaren mishandelt met dit gedachtengoed – waarbij zelfs zijn knecht, gekoppeld lijkt aan een vermoedelijk slavernij verleden een twijfelachtige rol zou kunnen hebben gespeeld, geen enkel risico dus, bij deze de nieuwsbrief van december.

Alweer de laatste van 2022 met daaraan gekoppeld de blijde boodschap dat over 21 dagen het licht weer keert.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Vooruitzien en terugblikken doen we tijdens onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari in het koetshuis van het prachtige kasteel van Ammerzoden waarbij in beeld en geluid het afgelopen jaar de revue zal passeren.

“Het Stamppot Snertenzo gebeuren” met uiteraard een glas bubbels waarbij in dit gedeelte van het jaar de slapende Giulietta’s rustig onder de dekens mogen blijven.

Het is meer dan de moeite waard, een moment van gedeelde passie, goede smaak en gezelligheid.

Dus geen excuses: We rekenen op uw komst!  Save the date!!

Inschrijven via de website. (agenda)

Voor vertegenwoordigers van het bestuur staan er voor december nog een tweetal onderdelen op de kalender te weten: Op 9 December een ledenvergadering bij de FEHAC en op 17 December een bijeenkomst met de KNAC.

Beide bijeenkomsten dragen bij aan de noodzaak, de wens en de behoefte de “klassiekers op de weg te kunnen houden, onderweg naar morgen”.

Een inmiddels meer dan belangrijk thema. Er moet hoe dan ook worden voorkomen dat de overheid haar zin krijgt, zeker daar waar we door deze regelmatig onnavolgbare instantie meer en meer gezien worden als milieu terroristen.

Wanneer de overheid in deze vrij spel zou krijgen dreigt de situatie dat het door ons en vele anderen gekoesterd cultureel rijdend erfgoed binnen afzienbare tijd per kilo wordt opgekocht of misschien wel zal worden wordt opgeëist.

Er zal een stevige, internationale vuist moeten worden gemaakt!

Wij zijn erbij namens het Register.

Nog een belangrijk agenda moment is zondag 26 maart de dag van de Voorjaarsrit alwaar Drenthe en Overijssel de aanknopingspunten zullen zijn.

Een mooie, harmonieuze en sfeervolle decembermaand voor u en de uwen.

Een goede jaarwisseling en…….goede voornemens?

Aanwezig zijn op de nieuwjaarsborrel is er daar één van!!

O ja, u mag zich verheugen op het binnenkort te verschijnen GIULIETTA REPORT, een dikke editie waar met veel aandacht en zorg aan is gewerkt en die wat licht zal laten schijnen op de donkere dagen van december.

Viva Giulietta!!