Giulietta Register Nieuwsbrief november 2023

Het gestolen uur is teruggeven.

De herfst grijpt gretig om zich heen en doet alle watertekorten van eerdere periodes weer vergeten.

Het licht maakt langzaam plaats voor de oprukkende duisternis, een ideale periode om eindelijk eens het restauratieproject te voltooien – zo daar sprake van zou zijn – zodat volgend jaar vol goede moed kan worden deelgenomen aan de activiteiten van ons immer actieve register.

Of, wat moet het heerlijk zijn om als gekoesterde klassieke Giulietta ergens in een garage onder een zachte pyjama te mogen wachten op een volgend voorjaar, zonder bommen of granaten, overvliegende drones of ander wreed bazuingeschal.

Een zorgzaam baasje dat zo nu en dan eens komt kijken of alles goed gaat, lieve woordjes fluistert, spreekt over een romantisch geboorteland, door onderdelenboekjes bladert en Italiaanse liedjes van lang geleden neuriet met zo’n onbevangen gevoel van ”niets aan de hand”.

Een poster van een degelijk en fraai gebouwde Sophia Loren aan de muur en plaatjes van een roemrijk race verleden, rallyschilden van ooit, u weet wel….

Het moet een nieuwsbrief worden, ja, ik weet het maar wat als er weinig valt te melden?

We zijn als bestuur aanwezig op zaterdag 4 november bij de vergadering van de FEHAC, – oldtimers onderweg naar morgen – om bij te dragen aan het voor ons allen zo belangrijke gedachtengoed maar vooral om een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de “Klassieke Automobiel”.

Uiteraard ook de melding dat we u allen over slechts 9 weken verwachten op ons traditionele nieuwjaars gebeuren om gezamenlijk het glas te heffen op 2024, natuurlijk aangevuld met de vaak geroemde smakelijke winterkost.

Een goede rede deze datum alvast te noteren in de nieuwe agenda.

Plek des onheils: De Leilinden te Soest en wel op zondag 7 januari.

Maar……eerst op naar Sinterklaas.

Viva Giulietta!!