Het had nogal wat voeten in de aarde.

Het zag er zelfs even naar uit dat de hele stamppot show zou moeten worden afgeblazen bij gebrek aan spontaniteit of misschien wel geblokkeerde nieuwjaar eetlust.

Na enige subtiele drang kwamen de inschrijvingen alsnog opgang en zag het er zelfs even naar uit dat er moest worden uitgekeken naar een grotere locatie maar dat bleek nog net niet nodig.

In de oksel van Amersfoort op onze min of meer nieuwe thuis locatie “De Leilinden” werd het op zondag 7 januari een meer dan gezellig samenzijn om te toasten op het voor ons liggende nieuwe jaar met uiteraard de allerbeste wensen en hoopvolle verwachtingen.

De Cremant d’Alsace liet zich voortreffelijk smaken tijdens de verschillende toespraken.

Een helder uiteengezette toelichting over het reilen en zeilen van de FEHAC met betrekking tot het voortbestaan van het rijdend – dus ook ons – cultureel erfgoed, een niet onbelangrijk agendapunt voor 2024 door Pim van der Werd sprak tot de verbeelding van de aanwezigen evenals de voorbeschouwing door Peter Koenekoop op de Giulietta agenda voor 2024.

Een korte speech van Paul Seeger en enige toelichting over de samenstelling van het stamppotbuffet vormde het beginsignaal voor een smaakvol diner met oud Hollandsche smaken.

Marcel Sontrop presenteerde zich als spontane sponsor voor de tijdens het diner te schenken drankjes waarvoor middels dit verslag nogmaals onze dank.

Zelf de weergoden gaven hun zegen aan deze eerste – eindelijk sinds tijden – droge dag.

Laat het een goed begin zijn! Op naar het voorjaar.