Een fruitig ochtendzonnetje over de Vecht in Weesp en een zonovergoten terras in Bergen aan Zee alwaar een aangename lunch bij de ”Duinerij” op het buitenterras onder begeleiding van de branding.

Wie er niet bij was heeft waarachtig iets gemist.

Een slingerend lint van Giulietta’s langs lange kanaaldijken, molens, overvloedig groen en wellicht een nieuw fenomeen; het was op 1 oktober ook zoiets als Nationale Visdag, waarbij ik mij afvraag aan welke kant van het net je dan gaat zitten.

Zoals al eerder aangegeven was de opkomst voor de najaarsrit niet echt bijzonder en ik wrijf het er toch nog even in: “Het was een waarachtig prachtige dag en een heerlijke route!”.

U heeft onmiskenbaar iets gemist!

Dorpen die wellicht aan mijn aardrijkskunde aandacht zijn ontsnapt, authentieke aarde, hier en daar een kleurrijk palet waar grote namen uit de schilderkunst beroemde lichtreflecties aan danken en alles, althans het grootste deel van de route, ongeveer 5 meter onder NAP.

Het blijft toch vreemd om onder het niveau van een naastgelegen kanaal te rijden.

Het heeft niemand gedeerd.

Eindpunt vinden we aan het einde van de middag in de door geschiedenis gelouterde Naarden Vesting alwaar het milde oktober zonlicht het terras een fraaie gloed gaf.

Jasper Slop won de nog steeds indrukwekkende “J.B.-trofee”.

Blije mensen, dat doet deugd!

Het was een aangenaam slot van een prachtige dag.