Kunt u mij de weg naar Harmelen vertellen mijnheer??

Ik weet dat ik me een letter vergis desondanks vormt het benoemde lieftallige plaatsje Harmelen het begin van zondag 14 April, de voorjaarsrit van het Giulietta Register.

Een blijkbaar gezegende dag waarop alles meezit zeker met betrekking tot de weersomstandigheden.

Corwin en Laura hebben zo ongeveer alles uit de kast getrokken om deze dag te laten slagen en dat is in alle opzichten gelukt.

Het startpunt, de gezellige en gastvrije Kloosterhoeve, de verrassende lunch locatie bij autodetailgoeroe Paul Bliekendaal in Benschop die ons op niet misverstane wijze een zeer leerzaam – bijna wetenschappelijk college autopoetsen geeft – evenals de speelse spoedcursus Italiaans gegeven door de gastvrouw van deze dag Laura en tot slot de gezellige borrel, alweer bij de Kloosterhoeve in Harmelen, vormen de kernpunten van deze prachtige dag.

Dit alles in het decor van Neerlands “Groene Hart” dat op deze dag onmiskenbaar haar naam en faam ruimschoots eer aandoet.

Eens temeer de bevestiging van de vaak schilderachtige verscholen plekjes die ons land nog kent en waar je zonder dit soort fraaie ritten niet of nauwelijks zult komen, of zomaar zal ontdekken.

Een verrassend grote groep deelnemers samengesteld uit de leden van het eerste uur, aangevuld – en daar zijn we meer dan blij mee – met een indrukwekkend aantal nieuwelingen die het Giulietta Register deze dag een levendig gestalte geven.

Het Groene Hart heeft ons met geur en kleur omsloten, pure Hollandse landschappen waar hier en daar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Zo nu en dan neuriet de melodie van ‘het Dorp ik weet nog hoe het was” op de achtergrond van mijn gedachten.

Een dag met een gouden randje.

Het Giulietta Register is springlevend.