Alhoewel het benodigde aantal van 10 Giulietta’s min of meer ruim van te voren leek te zijn gehaald werd het uiteindelijk toch nog “5 voor 12” management  vanwege twee probleem gevalletjes.

Een verbrande klep en een gat in een zuiger, u kent dat wel, van die kleine voorvalletjes.

Kunst en vliegwerk dus, met dank aan het tweetal spontane invullers van de vrijgekomen plaatsen.

Pim van de Werd met een Giulietta Sprint Veloce en Vivian Schouwenburg  met een Giulietta Berlina waren bereid om gevallen gaten te dichten.

Zodoende stonden er toch op vrijdagochtend 1 September 10 stralende Giulietta’s in de line-up van het Register hetgeen onmiskenbaar indruk maakte op de vele bezoekers.

Een Club Concours d’Elegance was het uiteindelijke doel van de vrijdag hetgeen de Giulietta’s deed glimmen tussen de Aston Martins, Mercedessen, Alfa Romeo Bertone ’s, Maserati’s  en nog een aantal tot de verbeelding sprekende merkenclubs.

Winnares werd Vivian Schouwenburg met de Alfa Romeo Giulietta Berlina.

Een buitengewoon prachtig exemplaar welke de tand des tijds zonder complicaties heeft doorstaan met zelfs het fabriek beschermplastic nog op de deurpanelen, hoe origineel mag het zijn?

Een fragiele schoonheid van de bovenste plank terecht gekozen als winnaar door de immer zeer kritische jury.

Een stralende tweede plaats viel ten deel aan Paul en Marleen Reimink met de prachtige – ook dicht bij de waarheid gebleven  – Giulietta Sprint.

Met dank aan onze sponsoren, de weergoden, onze Register vertegenwoordigers en de organisatie van Wheels at the Palace kijken we terug op een geweldig evenement.