Het Register

Het Alfa Romeo Giulietta Register Nederland is in 2001 opgericht en in april 2002 werd de eerste bijeenkomst gehouden. Het Register richt zich op de Alfa Romeo Giulietta en Giulia modellen 750 en 101 uit de periode 1954 – 1965. De algemene doelstelling van het Giulietta Register is om bezitters van en geïnteresseerden in Giulietta’s en Giulia’s bijeen te brengen, evenementen te organiseren en om nieuws en verhalen over het type en clubactiviteiten uit te wisselen via het clubblad Giulietta Report, de maandelijkse nieuwsbrief en de website. De leden komen voornamelijk uit Nederland, maar ook enkele uit België en Duitsland.

Per jaar worden een aantal evenementen georganiseerd. In januari de nieuwjaarsreceptie met erwtensoep en stamppot. De ritten zijn in het voor- en najaar. Het betreft hier meestal een eendaags evenement in het voorjaar waarbij een rit gecombineerd wordt met een bezoek aan een interessante locatie en een weekend in het najaar. Maar het is ook wel eens andersom.

In de zomer wordt de Mid Summer meeting gehouden, een gezellige barbecue soms gecombineerd met een korte rit. Daarnaast wordt ook deelgenomen aan enkele evenementen van de SCARB zoals het Spettacolo Sportivo en de Registerdag. Elke maand wordt naar alle leden een nieuwsmail gestuurd met aankondigingen van de evenementen. Twee keer per jaar verschijnt er het schitterende magazine “Alfa Romeo Giulietta Report”.

Historie

Wat begon als een aardigheidje om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen, leidde al gauw tot een groep van 15 namen. Het idee om met elkaar in contact te komen is ontstaan tijdens het Auto-Moto-Italia weekend in Houten in 2001, daar bleek dat er een groot enthousiasme voor deze modellen bestond. De eerste uitgave van het “clubmagazine” Alfa Romeo Giulietta Report werd enthousiast ontvangen. De belangstelling van Giulietta Sprint, Spider, Sprint Speciale en Berlina eigenaren was ondertussen zo aangewakkerd, dat er in rap tempo nieuwe aanmeldingen binnenkwamen. Op dit moment heeft het Register meer dan 100 leden.

De eerste meeting op 14 april 2002 in Utrecht bij Rob en Elzelies Dolfin was een succes. De opkomst was met ruim 20 Sprints, Spiders en SS-en groot te noemen. Natuurlijk waren er ook die nog aan het restaureren zijn. In totaal mochten we zo’n 50 personen uit het hele land begroeten. Er was heel veel te zien en werd veel gekletst, tips werden uitgewisseld en na een mooie rit door de provincie kwamen we in Bussum. De sfeer was geweldig en de dag erna stond er een aardig stukje in de Gooi en Eemlander. Het Giulietta Register is geen onderdeel van het Engelse Giulietta Register. Wel zijn enkele Nederlandse leden ook lid van het Engelse Register en wagen af en toe de oversteek naar Engeland om een evenement aldaar te bezoeken.

Aanmelden

Het lidmaatschap van het Alfa Romeo Giulietta Register Nederland is mogelijk voor diegene, die in het bezit is van een Alfa Romeo Giulietta of Giulia model 750 of 101 uit de periode 1954 – 1965. Geïnteresseerden die nog niet in het bezit zijn van een Giulietta of Giulia, maar op zoek zijn kunnen eveneens lid worden. De contributie voor het lidmaatschap van het Register bedraagt € 30,00 per jaar. Voor leden buiten Nederland bedraagt het, in verband met de extra portokosten voor het Giulietta Report, € 35,00. Om lid te worden kunt u onderstaand formulier invullen.

Op al onze diensten zijn de Algemene voorwaarden van toepassingHet bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Paul Seeger (voorzitter)
  • Peter Koenekoop (secretaris)
  • Peter Bins (penningmeester)
  • Ron Schoonderbeek (technische zaken)
  • Frank van der Vecht (internationale contacten)
  • Pim van de Werd (public relations)