WE HEBBEN GESCHIEDENIS GESCHREVEN!

Soms valt alles op zijn plaats en versmelten gevoelens en passie in daden.

Het onmogelijke wordt mogelijk en precies op een dergelijke wijze schrijf je geschiedenis.

Zondag 30 juni, Circuit van Zandvoort, de symboliek wordt werkelijkheid, een getal krijgt gestalte en een toch wel heel hoog gesteld doel wordt bewaarheid.

70 Giulietta’s in alle gemaakte modellen kleuren de trots van het Nederlandse autosportsymbool, het Circuit van Zandvoort, slechts 6 jaar ouder dan de allereerst geboren Giulietta Sprint, als een wel heel bijzondere invulling van het 70-jarig bestaan van dit model.

Marialaura Luraghi, de kleindochter van Giuseppe Luraghi (1905-1991) – de man die behalve aan de wieg van deze kleindochter Marialaura ook aan de wieg heeft gestaan bij de geboorte van de allereerste Giulietta Sprint en er zelf deels verantwoordelijk voor is geweest – is in eigen persoon aanwezig

Giuseppe Luraghi, een man van naam en faam in de meer dan tot de verbeelding sprekende geschiedenis van Alfa Romeo, is op deze bijzondere dag dus min of meer vertegenwoordigd door zijn kleindochter.

Deze kleindochter, Marialaura vormt tijdens dit Giulietta jubileum een tot de verbeelding sprekende brug tussen heden en verleden die zij behalve door haar aanwezigheid ook op een mooie wijze illustreert doormiddel van een heldere en gepassioneerde lezing op dit door de SCARB georganiseerde Spettacolo Sportivo.

Onmiskenbaar hoogtepunt op deze door de weergoden gezegende zondag is de parade van de 70 Giulietta’s die op deze unieke wijze een ereronde over het prachtige circuit voltooien en daarmee op een volstrekt eigen manier een jubileum fantastisch inkleuren.

Of om het met de woorden van Paul Schouwenburg te duiden:

“ZOIETS IS NOG NOOIT VERTOOND”

We schreven geschiedenis vanuit geschiedenis en hebben een meer, een veel meer dan een hele bijzondere dag beleefd.

Bekijk alle foto’s van Martin Philippo op: https://www.flickr.com/photos/126181696@N05/albums/72177720318382825